Kvinnegruppen

“En som utdanner en kvinne, utdanner et helt samfunn”

20180303_181932
Kvinnemøte i Oslo

Alt diskuteres ikke på Lubunga forsamlinger. Det er alltid behov for å ta opp en del diskusjoner evt. ønsker i andre grupper der alle medlemmer ikke trenger å bli involvert. Kvinner i Lubunga har egen Kvinnegruppe.
Gruppen ivaretar kvinnes behov i det daglige integreringsspørsmål. Det kreves et nettverk for å kunne lykkes med integrering i Norge. Derfor har Lubungakvinner laget en plan som skal hjelpe til å lære språket samtidig bidrar positivt i det norske samfunnet. Gruppen er enig i å bruke 2 timer i måneden hvor hver kvinne skal besøke eldre folk som ønsker det. En time skal brukes til frivilligarbeid som kan være å hjelpe i hagen, eller i huset og en time skal brukes til å mingle med verten. Det kan være å ta en tur, drikke kaffe eller te osv. På denne måte vil kvinne lære seg norsk og lære litt mer om norske samfunnet på nær hold. Man lærer ikke alt på skolen, ikke på jobbe heller. Dette vil også hjelpe sosialisering av ensomme eldre folk.

Lubungakvinner i Arendal

Lubungakvinne kan kontaktes av Kommuner hvis det har kommet flyktninger som ønsker kontakt med oss for å dele erfaringer som flyktninger i Norge. Gruppen mener det hjelper å få riktig hjelp når man flytter til et nytt land. Det kan være en suksessfaktor til å lykkes med integrering. Vi har gode og dårlige opplevelser når det gjelder å være ny i Norge og vi vil gjerne dele opplysningen vi selve ønsker vi fikk da vi kom hit.

Kvinnegruppen er ledet av Assumini Jonathan K, Mukunde Anuarite er assisterende leder, Julie Debora Lukungu er gruppesekretær assistert av Sifa Buhendwa Nzigo.

Lubunga kvinner i Drammen

Hvis det er noe du vil ta opp i kvinnegruppen , er du velkommen til å ta kontakt med oss. Lubunga syns det er et godt initiativ at kvinner er godt organisert. Kvinnegruppen er veldig aktiv og stiller opp når Lubunga får et nytt barn, når vår døtre og sønner gifter seg. Det sies at en som utdanner en kvinne, utdanner et helt samfunn. Lubunga er veldig stolt av den gruppen og gruppens engasjement.

Kvinnegruppa bidrar med et gavekort til medlemmer som får barn eller ved sykdom.

Mer om kvinner leser du i vår årlig årsmelding/Nyhetsbrev nedenfor.